Uplynulý víkend se uskutečnily sprintové závody na umělé slalomové trati ve Veltrusech. Je pravdou, že byly trochu v pozadí, protože současně probíhalo ME ve slalomu ve Slovinském Tacenu. Zde se odehrávaly poslední boje o nominaci na letní olympijské hry.

V pauzách mezi našimi jízdami jsme tak sledovali přímé přenosy a drželi palce českým reprezentantům. Jsme moc rádi že v ženské kategorii C1 na LOH v Paříži uvidíme Gabču Satkovou. Rodačku z Brna, která v našem oddílu začínala stejně tak jako současní žáci a předžáci. Může být, a doufáme že i je, inspirací pro naši mládež, která stejně jako před lety Gabča, trénuje v brankách na Svratce před loděnicí.

Ale teď už ke zmiňovaným sprintům. Vzhledem k tomu, že trať není technicky úplně nejsnazší, jeli závodit jen vybraní závodníci. Božka jako úřadující Mistryně, dále Adam, Ondra, Viktor, Oliver, Filip, Lukáš, Sandra, Pavla a Kiki.

Božka ukázala, že ve sprintu nemá konkurenci a zvítězila jak v kajaku, tak na singlu. Adam se umístil na krásném pátém místě a Pavla se Sandrou se pohybovaly kolem desáté příčky.

Někteří měli svůj způsob průjezdu. Oliver razil cestu středem, protože „to jsou boční překážky od lodi nejdále“. Kiki sice zvládla během jízdy i několik vyjížděček, ale v neděli již byl znát velký posun a ukázala přímé jízdy bez zastávek. Filip nám předvedl boční „lopas“ z válce, Lukáš zadní traverz do válce atd. Různých vtipných momentů a výjezdů na hrázky (ať už v tréninku nebo při závodě) bylo nespočet.

Součástí sobotního programu bylo i MČR dorostu ve sprintu družstev. Měli jsme jednu, poměrně rozdílnou hlídku. Viktor (K1M dorostenec starší), Sandra (K1Ž, dorostenka mladší) a Filip (K1M žák starší). Ve výsledcích obsadili krásné desáté místo.

 

Příští víkend nás čekají slalomy v Ostravě, které jsou pro všechny věkové kategorie.