První květnový víkend se konal Český pohár žáků ve slalomu na umělé slalomové dráze v Opavě. Během prosluněného víkendu jsme mohli vidět výkony těch nejlepších žáků z celé České republiky. Stavbu trati měli na starosti zástupci USK Praha a oba dva dny byla její náročnost úměrná takovému závodu. V nabité konkurenci v kategorii mladších i starších žáků se zástupci našeho oddílu rozhodně neztratili.

 

 

Nervozita ale byla znát, a tak se často nevyvarovali zbytečných chyb, které znamenaly výrazný propad ve výsledkové listině. Naštěstí mají vždy k dispozici dvě jízdy a lepší se počítá.

Nejvíce se dařilo Klárce Šamánkové. Ještě loni závodila v kategorii předžáků a letos, co by žákyně prvním rokem, nechala všechny soupeřky za sebou a v kategorii C1 vybojovala první místo. Do první desítky se ještě dostali Klárka Nekudová na kajaku, Filip a Matěj Tobiáš na singlu.

Ostatním (Lukáš, Jirka a Matěj Zaoral) se už tolik nedařilo. Lukáš s Jirkou se pohybovali kolem dvacátého místa, Matěj nám předvedl plavbu při výjezdu z protivodné brány č. 6.

Ať už výsledky dopadly jakkoli, skvělé počasí, příjemné stanování v areálu KK Opava a dobrá atmosféra zajistila pěkně prožitý společný víkend.