Máme podzim a téměř všechny letošní závody jsou již odjety. V září jsme absolvovali MČR žáků na Křivoklátě, veřejné slalomy v Olomouci a dva tréninkové víkendy v Roudnici. Jediné, co nám pro uzavření letošní sezóny chybí, jsou „Sjezdy na rozloučenou v Brně“, které se budou konat 21-22.10.

Takže určitě už můžeme rekapitulovat.

Samozřejmě první, co musíme zmínit, jsou úspěchy našich dospěláků na mezinárodních soutěžích. Marie Němcová, Zuzana Dziatková i Adam Satke skvěle reprezentují náš oddíl a jejich výkony jsou mediálně známé. Holky navíc kombinují kajak i singl.  

Marie letos obhájila světové prvenství. Z Mistrovství světa v Augsburku přivezla zlato a stříbro a z Mistrovství Evropy v Makedonii dvě zlaté medaile. Ty si taktéž vyjela i na mistrovství světa U23, které se konalo na domácí půdě v Roudnici nad Labem.  Tam se dařilo i Zuzce, která stanula na bronzové pozici a v celkovém hodnocení světového poháru jí patří skvělé druhé místo. Na evropském i světovém šampionátu se umístila shodně na šestém místě.

Adam se stal Mistrem ČR a celkovým vítězem Českého poháru. Z Makedonie si navíc dovezl bronzovou medaili a páté místo z dlouhého sjezdu.

Našim juniorům jsou tyto „velké závody“ zatím vzdáleny. Letos však opět udělali velký kus práce a posunuli se zase o krok dál. U zkušenějších závodníků (Viktor Vybíral, David Bouška, Sandra Bergmanová, Filip Šamánek, Lukáš Nekuda, Oliver Polák, Matěj Tobiáš, Klárka Šamánková a Klárka Nekudová) již bylo vidět, že závodění berou vážně a chtějí se zlepšovat a někam to dotáhnout. Ne vždy se na závodech dařilo a často snaha a trénink nepřinesli očekávané úspěchy, ale to ke sportu patří.

Pokud počasí dovolí, tak ještě budeme trénovat na vodě. Současně však začíná zimní příprava. Setkáváme se v tělocvičně, kde rozvíjíme všeobecnou tělesnou průpravu, včetně protahování a hraní her. Jsou známé již termíny bazénů, kde budeme trénovat eskymacké obraty a aktuálně se také vytváří rozvrh do posilovny.

V závislosti na sněhových podmínkách jsou v plánu běžecké víkendy na Vysočině nebo v Jeseníkách.