HURÁÁÁ PRÁZDNINY!

Tak se děti konečně dočkaly. Vysvědčení a dva měsíce volna. Ale jen od školy. Kdo se chce v pádlování zlepšovat a dosáhnout lepších výsledků, tak právě prázdniny jsou pro to vhodné období. Pořádáme několikadenní intenzivní soustředění na různých vodních terénech, nejčastěji slalomových kanálech, kde probíhá dvoufázový trénink. Režim na loděnici je taktéž upraven a aktualizován dle počtu a možností všech zúčastněných. Víme, že někdy je velice těžké skloubit soustředění, závody, rodinnou dovolenou a tábory, ale zejména pro zkušené závodníky by třeba i měsíční letní pauza znamená znatelnou ztrátu ve výkonnosti.

Letošní prázdninový program začal hned v pátek 30. června. Hned po vyzvednutí vysvědčení jsme odjeli se závodníky (Filip a Klárka Šamánkovi, Lukáš a Klárka Nekudovi, David Bouška, Matěj Tobiáš, Oliver Polák, Sandra Bergmanová a Tereza Fuchsová z Kounic) na slalomy do Strakonic. Zdejší vodní terén znají, protože si jej vyzkoušeli před měsícem, kdy se tu konal závod ve sjezdu. Nejvíce se dařilo Sandře, Filipovi a Klárkám, ale ve výsledcích se neztratili ani ostatní.

Po závodech následoval přejezd na kanál do Českých Budějovic, kde nás doplnila sestava našich začátečníků. Jednotlivé skupinky pod vedením trenérů (Šaman, Ondra, Pavla a Pavel) jezdily dle svých schopností na různých úsecích. Začátečníci na spodní části, pokročilejší si přidali horní úsek a ti nejzkušenější trénovali po celé délce kanálu.

Ve středu jsme se po dopolední fázi odjeli seznámit se slalomovým kanálem u Křivoklátu, protože se zde bude v září konat MČR žáků. Malý a krátký kanál měl však jednu výhodu. Byli jsme tu sami. Proto byla zvolena jiná metoda. Byla vždy postavena trať přes celý kanál a ta se jela. Žádné zastavování, žádné přejíždění. Jen ty ruce a ramena z neustálého vynášení lodí nahoru docela bolely. Ti nejšikovnější to za hodinu a půl dlouhý trénink stihli i pětadvacetkrát.

Na všech již za celý týden byla znát únava, ale nevzdali to, a i do poslední páteční dopolední fáze dali veškeré síly.

 

Teď nás čeká „volnější“ program na loděnici dle rozpisu a na další soustředění odjedeme začátkem srpna.