Po delším časovém období, kdy jsme objížděli slalomové závody, nás čekala změna, a to v podobě MČR dorostenců a žáků ve sjezdu. Na ne příliš náročnou trať jsme se vydali na řeku Otavu do Strakonic. Závodníci vyrazili hned v pátek ráno, aby si mohli tento vodní terén vyzkoušet. Čekala na ně trať dlouhá zhruba 3 km s mělčinami i hlubokou stojatou vodou. Setkali se tu všichni mladí sjezdaři, kteří si chtěli odvézt cenné kovy nebo porovnat síly s konkurencí. 

Vody bylo málo, proto bylo potřeba najít tu nejlepší stopu mezi kameny. Nejlépe si vedla Sandra, která se umístila na třetím místě, a odvezla si tak bronzovou medaili. Velké zastoupení jsme měli v kategorii kajakářů. I když se Lukáš, Filip, David, dva Matějové a Oliver snažili ze všech sil, na medaili nakonec nedosáhli.

Součástí závodu byl i závod družstev. Tato specifická disciplína je náročná z hlediska koordinace jednotlivých členů, a je potřeba ji natrénovat. Jízda na vlně nejslabšího z trojice není vůbec snadná a může dojít ke střetu nebo naopak k ujetí vodiče. Matěj Tobiáš, který nahradil nemocného Viktora bojoval s Davidem a Sandrou, avšak mezi dorostenci byly šance mizivé. Větší možnost přiblížit se medailovým pozicím měla naše druhá hlídka - Filip, Lukáš a Oliver. Chvíli po startu však měli kolizi a ztracené vteřinky se jim již nepodařilo dohnat.  

A když už neslavili vítězství, oslavili alespoň Oliverovy narozeniny hodem do vody. 

Nocování bylo v příjemném kempu hned v cíli závodu. Vzhledem k letním teplotám ve volném čase probíhal trénink eskymáků, koupání i zábava na paddleboardu.