Koncem listopadu se již tradičně konalo vyhlášení ankety Král divoké vody. Jedná se o vyhlášení nejlepších sportovců mezi slalomáři a sjezdaři na divoké vodě, kde se vyhlašuje hned sedm kategorií. Junioři ve slalomu i ve sjezdu, stejně tak kategorie do 23 let a dospělí. Společně je potom celkově vyhlášen král divoké vody za obě disciplíny dohromady.

Společně s doprovodným programem se toto vyhlášení konalo v olomouckém BEA centru. Každoročně ho tam pořádá oddíl SKUP Olomouc a celá akce je jeden velký zážitek. Sportovci se po celé sezóně "hodí do gala" a všichni se potkají a stráví spolu příjemný večer.

Za náš oddíl se akce zúčastnili tři nominovaní sportovci. Marie Němcová, Vojta Matějček a Adam Satke. O tom, jestli bude někdo z nich vyhlášen rozhodovali trenéři, rozhodčí, novináři a ostatní sportovci s výkonnostní třídou 1 a lepší. Toto trio za sebou má skvělou sezónu a výsledky ankety to jen potvrdily. 

V kategorii do 23 let se na třetím místě umístil Vojta a druhé místo brala Marie. Cennější je ale pro oba druhá vyhlašovaná kategorie, a to kategorie dospělých. I tam se oba umístili. Vojta opět bral třetí místo a Marii se podařilo tuto kategorii vyhrát a stát se tak královnou divoké vody v kategorii senioři sjezd.

I tato akce potvrdila to, že letošní sezóna byla opravdu skvělá. Naši sportovci už se po hlavě vrhli do zimní přípravy a vy se tak můžete těšit na to, co nám předvedou zase za rok.